I onsdags ringde hemtelefonen, vilken väldigt sällan ringer. Vad är det som hänt nu var min första tanke där jag satt och tentapluggade. Typiskt att de ska ringa från skolan/dagis nu när jag är så inne i detta. Men det var varken skolan/dagis som ringde. Det var Öron i Skövde. De hade fått en återbudstid på operation i Lidköping dagen efter kl 7.15 och undrade om vi kunde komma då. Ojojoj det var många tankar som flög runt i huvudet men den viktigaste kom till slut fram. Är det uppmärksammat att vi har Malign Hypertermi i släkten? Ne de hade de ju inte uppmärksammat men hon jag pratade med ringde till Lidköping o kollade om det var okej med operation där ändå och som tur var de det =)

2015-02-19 08.00.27

Så i torsdags morgon var det dags. Vi fick först gå till lekterapin där Nora först fick väga och mäta sig. 110cm lång och 17 kg. Hon växer sakta men säkert =) Hon kommer bli glad i sommar då hon får åka mer saker på Liseberg nu =) Sen gick vi och spelade lite Uno innan läkaren kom och pratade med oss och förklarade vad som skulle ske. Sen kom narkosläkaren och vi pratade lite om Malign Hyrpertermin och han hade uppmärksammat detta och Nora skulle få sövas först.

Efter ytterligare en liten stund blev det dags att vandra bort till operationssalen. Jag var så nervös efter den hemska upplevelsen vi hade sist då den narkosläkaren inte hade läst Noras journal och uppmärksammat Malign Hypertermin. Därav dessa frågor från mig hela tiden. Men denna gången gick allt bra. Jag tyckte dock att operationen tog lång tid. Men egentligen tog den inte mycket längre än vad de hade sagt. Men det kändes som en evighet.

Nora sov gott och länge efteråt. Egentligen kanske det inte var så länge men det kändes som hon aldrig ville vakna o läkaren var och tittade till oss flera gånger och tyckte också att hon sov länge. Men det var ingen fara. När Nora väl vaknade sen slog hon upp ögonen och sen va hon rätt så pigg. Inte alls groggy som hon var sist. Hon blev rätt så rastlös innan vi fick gå tillbaka till lekterapin.

2015-02-19 10.57.43Väl på lekterapin fick hon sin andra glass för dagen och sen åt vi lite innan vi for hem. Nora hade tröttnat på sjukhuset och ville åka hem och hämta Nikki istället och sen spela Uno.

Operationen resulterade i ett nytt rör i ena örat, adenoiden bakom skrapades och det gjordes ett hål i andra trumhinnan. Så nu hör hon bättre och pratar bättre =)