Alla dessa skrämselrubriker kom upp på expressens hemsida när jag läste nyheterna. Jag är så trött på all denna skrämselpropaganda. Tidigare var det skrämselrubriker om Corona, sen kom Ukrainakriget och nu är det ekonomin. Jag köper att vi går mot sämre tider men det lär ju inte bli bättre när media sår ett frö av rädsla hos befolkningen. Ingen mår bra av att gå och vara orolig.

Visst behöver folket vara beredda på sämre tider. Men det får väl ändå vara någon måtta. Vad vinner man på att så rädsla i befolkningen. Eller ja, jag vet ju svaret. Ett folk som är rädda följer strömmen och går med på saker man kanske inte hade gått med på om man inte var rädd.

Det jag mest är orolig över inför vintern är elpriset. Vårt elavtal löper ut sista september och då kommer vi gå över till rörligt avtal. Troligen timprisavtal. Har inte riktigt bestämt mig ännu. Men lutar åt en vinter med Tibber. Dock har vi ju elvärme och luftvärmepump så det är inte det lättaste att styra när det ska värma upp. Men samtidigt så har vi ju braskaminen så är elen dyr får vi väl elda som bara den.

Men än är det sommar. Ett högtryck håller på att komma in och tar med sig lite sommarvärme som vi inte varit bortskämda med i sommar. 26-27 grader i helgen. Lovley!