Japp denna dagen blev inte som jag hade tänkt mig direkt. Den började bra efter en jobbig natt med mycket gnäll från Nora. Var rätt trött när jag vaknade med det var bara att gå upp.

Åt lite och grejade lite hemma innan jag åkte iväg. Allt hos Barnmorskan började bra. Mitt blodvärde låg på 124 utan järntabletter, mitt socker låg på 5.0. Provresultaten från i fredags hade alltså redan kommit =)

Jag står fortfarande still i vikt vilket är jättebra. Magen hade växt ytterligare en centimeter. Men sen kom det som gjorde min BM orolig. Bebisens puls låg på 180-190 slag i minuten. Det är inte bra! Min puls var också hög. Efter några telefonsamtal så beslutades det att jag skulle åka till specialistmödravården.

Väl på S-MVC så fick jag komma till ett trevligt litet mysigt rum och göra en CTG-kurva. Bebisens puls låg stadigt på 180-190 slag fortfarande. En läkare kom in och pratade lite och det beslutades att jag skulle åka till förlossningen. Dock fick inte älsklingen hänga med bara för att han vart i kontakt med Nora som har vattkoppor. Tur att F var påväg in till stan. Hon var snäll och hängde med mig till Förlossningen. På S-MVC sa de precis innan jag gick att jag inte fick äta eller dricka något ifall det skulle bli snitt idag och att om jag blev inlagd så skulle jag bli isolerad.

Bilresan till Skövde gick bra och jag fick komma in i det gamla välkända rummet som jag vart i ett antal gånger tidigare. Barnmorskan som tog emot mig kände tom igen mig! Det var hon som var med i ambulansen när jag blev förd till Göteborg när jag väntade Nora. Det var dessutom hon som skällde på de andra barnmorskorna att de inte hade kört ner mig till förlossningen när mina värkar hade kommit igång när jag väntade Nora. Det var kul att hon kände igen mig =)

När alla frågor var ställde kopplades en till CTG-kurva på. 44 minuter tog den att bli klar. Segt var det att ligga där. Men hela tiden låg bebisens puls nu runt 150-160, alltså helt normalt.

En läkare kom och pratade lite med oss och hon sa att det troligtvis inte var någon fara och att vi skulle få åka hem. Bebisen hade varit stressad av något, vad vet dem inte, men kunde bli för att jag blivit orolig och iväg skickad till det ena stället efter det andra.

Så nu är jag hemma igen i alla fall och hoppas inte jag ska behöva åka till förlossningen innan 8e mars =) 3 veckor till bebisen, 3 veckor.. de klarar du =)